NOGALL

AGROSEED > Products > Özel Ürünler > NOGALL

NOGALL

NOGALL, meyve ağaçlarında kök kanserine karşı koruma sağlaması amacıyla dikim öncesi uygulanır. Torf içine sarılmış, ıslanabilir toz formunda bir bakteri kültürüdür.

Özellikleri

  1. Meyve ağaçlarında kök kanserine tek çözüm.
  2. Koruyucu amaçla dikim öncesi kullanılır.
  3. Dikim sonrası kesinlikle kullanılmaz.
  4. Tohum, çöğür ve fidanlarda uygulanabilir.

Etkili Madde: Agrobacterium radiobacter satrain K 1026: %0,03

Etki Şekli: Patojen bakteri: Agrobacterium tumefaciens

Rekabet

Kök bölgesinde kısa bir sürede kolonize olur, kök bölgesindeki karbonhidrat, aminoasit, oksijen ve diğer bileşikler için toprak patojenleri ile rekabete girerek yaşama koşullarını kısıtlarlar.

Antibiyosis: Agrocin 84, agrocin 434, ALS84 gibi antibiyotikleri salgılayarak kök kanserine sebep olan patojen bakterinin doğrudan ölümüne sebep olur.

DAHA FAZLASINI KEŞFET

Category:

Description

Kullanım Şekli ve Dozu

NOGAL;250 gramlık ambalajlardadır. Paketi 12 lt. su ile karıştırmanızı tavsiye ederiz.

*Tarif edilen doz çıplak köklü bitkiler içindir. Tüplü fidanlara da uygulama yapılabilir. Kullanım için bize ulaşınız.

  1. NOGALL çıplak köke uygulanmalıdır.
  2. İhtiyaç miktarı kadar uygulama yapılmalıdır.
  3. Kullanılacak suyun herhangi bir kimyasal (Klor dahil) kalıntı içermemelidir. Mümkün ise soğuk, içme suyu kalitesinde olması gerekmektedir.
  4. Karışımın hazırlanacağı kabın daha önce başka bir karışım için kullanılmamış, temiz olması istenir.
  5. NOGALL 250 gramlık paketin tamamı 2 lt. su içine boşaltılır, iyice karıştırıldıktan sonra 12 lt.’ ye tamamlanır, karıştırılır. Homojen bir uygulama için karışım belli aralıklarla karıştırılmalıdır.
  6. Fidan ve çöğür uygulamaları: Fidan kök bölgesindeki kesik, ezik kısımlar budanmalı (tıraşlama), temizlenmeli, üzerindeki toprak çamur iyice yıkanmalıdır.
  7. Bu işlemlerden sonra fidan ve çöğür uygulaması aynı şekilde yapılır.
  8. Fidan/çöğürlerin; kök ve kök boğazları (toprak içinde kalacak tüm kısımlar) solüsyona temas ettiğinden, ıslandığından emin olunmalıdır.
  9. Fidan/çöğürler karışım içerisinde 2 dakika bekletilmeli ve ardından hemen dikimi yapılmalıdır.
  10. Tohum uygulamaları: Hazırlanan bakteri solüsyonu içine tohumlar daldırılır, 2 dakika bekletilir, hemen ekimi yapılır.

Kullanım Sıklığı: Sadece ekim veya dikimden önce olmak üzere tek bir sefer kullanılır.

En Sık Görülen Bitki Grupları

  1. Taş çekirdekli meyveler (şeftali, kiraz, vişne )
  2. Sert kabuklu meyveler (ceviz, badem)
  3. Yumuşak çekirdekli (elma, armut )
  4. Gül

Karışabilirlik

Herhangi bir bakterisit ile karıştırılamaz.

Kullanılmasında sakıncası olmayan fungusitler:

Benomyl, Iprodione, Metalaxyl, Mthyl thiophanate, Propamocarb, Triadimefon

Nogall ile kesinlikle kullanılmaması gerekli kimyasallar:

Captan, Klorlu su, Dazomet, Dichlofluanid, Dodine (Melprex), Guazatine (Panoctine), TMTD, Truban, Zineb (Curit), Streptomy cin (Agristrep), Mancozeb ( Dithane)

Depolama Koşulları

Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz, yüksek sıcak ve doğrudan güneş ışığından koruyunuz. İmal tarihinden itibaren oda koşullarında 6 ay, +4 ⁰C de 1 yıl süre ile kullanılmalıdır.

Önemli Notlar

  1. NOGALL ruhsatlı olduğu bitkiler: ŞEFTALİ VE KİRAZ
  2. Fidan alımı yapılırken NOGALL kullanılmış olanlar tercih edilmelidir.
  3. Bağlarda karşılaşılan kök kanserine Agrobacterium vitis sebep olmaktadır.
  4. Bağlarda NOGALL ÖNERİLMEZ.
  5. NOGALL paketi tek kullanımlıktır, bölünmez ve sonra kullanım için saklanamaz.
  6. NOGALL solüsyonu serin ve güneş görmeyen ortamda 24 saat bekletilebilir.
  7. Tüplü fidanlarda uygulama, fidan sayısına göre dibe dökme yöntemiyle olabilmektedir.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “NOGALL”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir